Zo herken je een hartinfarct bij vrouwen
Afbeelding: © vrouwenhart.nl

Bij vrouwen zijn er vaak minder duidelijke signalen en met name bij jonge vrouwen wordt een hartinfarct nogal eens gemist.

Zelf dacht ik dat ik weer last had van mijn nek door stress en overbelasting. Dat er een zenuw bekneld zat waardoor ik pijn had in mijn nek en boven mijn oksel met uitstraling in mijn linkerarm (ik had geen pijn op mijn borst). De pijn trok weg en kwam later nog heftiger terug, de dag daarna ben ik naar de huisarts gegaan en na uitleg van mijn klachten en een paar oefeningen kreeg ik pijnstillers voorgeschreven.

Achteraf vind ik het natuurlijk erg jammer dat er bij de huisarts geen andere actie is ondernomen, dat had waarschijnlijk kritieke hartritmestoornissen en hartschade voorkomen. Maar blijkbaar waren de symptomen niet duidelijk genoeg en kon ik de standaard oefeningen nog doen. Ik was zelf ook niet alert genoeg en dacht echt dat ik een probleem had met mijn nek, voor meer bewustwording deel ik daarom graag informatie over het vrouwenhart.

Meer informatie vind je op www.vrouwenhart.nl

Delen via social media en e-mail
Een Gezonder Leven Cookies

Deze website gebruikt technische, functionele, affiliate en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en zorgen voor een optimale werking van de website.