• Totale bereidingstijd: 25 minuten
  • Type maaltijd: Hoofdgerecht
  • Dieet: Caloriearm
Pastagerecht met garnalen en spinazie
Foto: © Een Gezonder Leven

Dit is één van mijn favoriete gerechten, spaghetti met knoflookgarnalen en verse spinazie. Gezond, laag in verzadigd vet, maar zeker voedzaam door de volkoren pasta.

Vooral als de wokgarnalen met knoflook in de aanbieding zijn, staat dit eenvoudige maar heerlijke pastagerecht op het weekmenu!

Recept

Benodigdheden

  • Pan voor het koken van de spaghetti
  • Vergiet voor het afgieten
  • Hapjespan of wok

Ingrediënten voor 2 personen

Onbereid

  • 300 gram garnalen in knoflookolie
  • 1 rode of witte ui
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram cherry tomaten
  • 350 gram gezeefde tomaten
  • 150 gram volkoren spaghetti

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in kleine stukjes.
  2. Verwarm een hapjespan of wok zonder olie.
  3. Bak de garnalen in knoflookolie 2 minuten. Iedere kant maar 1 minuut, anders worden ze te gaar en droog. Dat is natuurlijk zonde.
  4. Haal de garnalen uit de pan en bak de stukjes ui glazig in de overgebleven knoflookolie.
  5. Kook ondertussen de volkoren spaghetti.
  6. Voeg beetje voor beetje de verse spinazie toe aan de uien en roerbak tot de spinazie gesloken is.
  7. Snij de cherrytomaatjes doormidden en bak ze nog even kort mee.
  8. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en als laatste de garnalen om nog even te verwarmen.
  9. Schep de spaghetti op een bord, daarover de saus en eet smakelijk!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Energie 701,5 kcal
  • Vet 23,8 gram
  • Verzadigd vet 2,4 gram
  • Koolhydraten 71,6 gram
  • Eiwit 42,2 gram
  • Vezels 18,2 gram
  • Zout 2,4 gram
Mager en voedzaam pastagerecht garnalen spinazie

 

 

 


 

Delen via social media en e-mail