Dagschema voeding & beweging april 2023

Het is alweer even geleden dat ik het verloop van het afvallen zonder dieet heb gedeeld. De afgelopen maanden heb ik me vooral gefocust op werkzaamheden binnen mijn bedrijf Web-effect. Ik merk dat ik het nog regelmatig lastig vind om mijn aandacht en energie te verdelen, ook dat zal vast nog wat tijd nodig hebben.

Ik ben wel iedere dag bezig met voldoende bewegen (extra motivatie door de Ommetje-app), maar wat betreft voeding heb ik het niet zo strikt meer bijgehouden. Ik dacht dat het gezonde eten en met name minder calorieën in combinatie met bewegen al een gewoonte was geworden, maar ik kom nu tot de conclusie dat de negatieve energiebalans er waarschijnlijk niet voldoende is geweest. Daarnaast is mijn medicatie aangepast en dat verdenk ik er ook van dat het een rol speelt. Voor mijn gevoel heb ik niet te calorierijk gegeten, maar ik ben helaas weer 3 kilo aangekomen.

Daarom ga ik mijn energiebalans weer beter bijhouden, zorgen voor zo min mogelijk verzadigde vetten in mijn voeding en zo vezelrijk mogelijk. Want vezels zorgen niet alleen voor een voldaan gevoel, maar zijn ook goed voor het verlagen van het slechte LDL-cholesterol. Zie voor meer informatie over cholesterol het Heartlife magazine en het Facebook Vrouwenhartcafé.

Om af te vallen en vol te houden zal ik of mijn calorie inname moeten verlagen of nog meer moeten verbranden door extra te bewegen. Omdat ik niet té streng voor mezelf wil zijn wat betreft voeding (want dat hou ik niet vol weet ik uit ervaring) en het dagelijks bewegen blijkbaar niet voldoende is, heb ik mezelf aangemeld om 2x per week te gaan sporten. Fysiofitness om extra calorieën te verbranden en ook om mijn spieren te versterken.

Leefstijl gewoontes voor een gezonder leven

Ik weet dat afvallen geen sprint is en dat het belangrijk is om nieuwe eet- en beweeggewoonte aan te leren die je lang kan volhouden. Want wat een gewoonte is hoef je niet vol te houden! Diverse doelen zijn al gewoontes geworden, op de onderstaande ga ik me de aankomende 3 maanden focussen.

  • Iedere dag zorgen voor een calorietekort en bijhouden in de eetmeter-app.
  • Twee keer in de week een uur Fysiofitness + dagelijks wandelen (150.000 stappen of 100 km per maand).
  • Voedzaam en zoutarm avondeten onder 700 kcal met minimaal 15 gram vezels.

Om mezelf en anderen te (blijven) motiveren deel ik graag regelmatig mijn dagschema voeding & beweging. Kan je wel wat extra motivatie gebruiken? Heb je misschien vragen of aanvullingen? Neem dan gerust contact op!

Delen via social media en e-mail
Een Gezonder Leven Cookies

Deze website gebruikt technische, functionele, affiliate en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en zorgen voor een optimale werking van de website.