Bespaartips
Foto: Alexas_Fotos - Pixabay

Het is vaak de moeite waard om maandelijkse vaste inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zo wordt het inzichtelijk waar je kan besparen en zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt.

Bespaartips

Abonnementen en/of loterijen opzeggen

Van welke abonnementen maak je echt gebruik? Welke abonnementen kan je beter opzeggen? Ga je trouw meerdere keren in de week naar de sportschool om te bewegen of ben je juist (zoals ik dat was) een trouwe sponsor vanaf de bank? Als je niet gemotiveerd bent om naar de sportschool te gaan, zijn er andere gratis manieren van bewegen die misschien beter bij je passen. Ik heb ook de loterij opgezegd, want buiten een muismat, aardappelschilmesje en cadeaukaarten heb ik nog nooit een geldprijs gewonnen en de kans daarop is ook heel erg klein. Het geld wat een loterij kost iedere maand sparen is effectiever. 

123opzeggen stop je dure abonnement

 

Verzekeringen aanpassen of opzeggen

Maak eens een overzicht van je verzekeringen, want het is uiteraard zonde om ergens voor te betalen waar je geen gebruik van maakt. Zo had ik nog een doorlopende reisverzekering, die heb ik stopgezet en gelijk overige noodzakelijke verzekeringen laten updaten.

Maaltijden plannen en nog bewuster boodschappen doen

In plaats van een aantal keren in de week naar de supermarkt ga ik nu nog maar één keer. Ik plan maaltijden op basis van aanbiedingen voor de hele week en maak daarvoor een lijstje in de supermarkt-app. Dat heeft een aantal voordelen, sneller klaar met boodschappen doen en vooral voordeliger (ook door minder impulsaankopen). Met die supermarkt-app spaar ik sinds kort digitaal koopzegels, bij sommige supermarkten zelfs met een rendement van 50%. Toch fijn als je een keer wat minder boodschappenbudget hebt of wat extra's wilt kopen.

Zie ook de tien tips om gezond te eten met een klein budget.

Ik heb met bovenstaande tips zeker €100,- per maand bespaard, daarvan spaar ik wat en de rest is ter aanvulling op het boodschappenbudget of om iets leuks te doen. Dat geeft extra rust!
 
Tip 1: Ken je de app Too Good To Go? Daarmee geef je producten een tweede kans tegen lage prijzen. Voor maar €4,99 of zelfs nog goedkoper koop je diverse producten met een beperkte houdbaarheidsdatum. Je bespaart er niet alleen mee, maar je helpt ook nog mee met het verminderen van voedselverspilling.
 
Tip 2: Meer informatie over besparen vind je ook op de Nibud website mét handig formulier voor het maken van maandelijkse begrotingen.
 
Heb je zelf een tip of misschien een vraag?
Neem dan gerust contact op!
 
Delen via social media en e-mail
Een Gezonder Leven Cookies

Deze website gebruikt technische, functionele, affiliate en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en zorgen voor een optimale werking van de website.