Wandelen in een bos of park
Foto: © Een Gezonder Leven

Wandelen kost niets, kan op elk moment van de dag en draagt bij aan een fysieke én mentale gezondheid. Het is letterlijk de perfecte eerste stap voor een gezonder leven.

Meer bewegen

Na jaren te inactief leven met (o.a. daardoor) grote gevolgen, is wandelen nu inderdaad mijn gratis medicijn. Het brengt mijn hart en bloedvaten in conditie, ik verbrand er calorieën mee en wandelen is perfect om te ontspannen, mijn hoofd leeg te maken. Ik loop het liefst in stilte, heel bewust kijken en luisteren naar de omgeving. De natuur is prachtig en iedere keer anders.

Stappenteller

Ik heb een smartwatch aangeschaft om ook als stappenteller te gebruiken voor extra motivatie. Ik ben begonnen met kleine rondjes van 10 minuten wandelen om er een gewoonte van te maken om iedere dag naar buiten te gaan. Als je alleen je stappen wilt bijhouden is een smartwatch misschien een beetje overbodig, er zijn ook goedkopere of gratis mogelijkheden. Zoals de wandel-app Ommetje die werkt voor mij goed ter motivatie, maar er zijn uiteraard meer mogelijkheden.

Motivatie

Want het gaat erom dat je ter motivatie een doel voor jezelf stelt, bijvoorbeeld een x aantal stappen in de week of maand halen of op basis van tijd. De rondjes heb ik in een rustig tempo steeds groter gemaakt en na een paar maanden (dat is natuurlijk voor iedereen verschillend) is iedere dag wandelen een gewoonte geworden, wandel ik regelmatig een uur en word ik nu zelfs onrustig als ik mijn wandelschoenen nog niet aan heb gehad 🙂

Heb je een tip of kan je wel wat extra motivatie gebruiken? Laat het gerust weten!

 

 

Delen via social media en e-mail
Een Gezonder Leven Cookies

Deze website gebruikt technische, functionele, affiliate en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en zorgen voor een optimale werking van de website.