• Totale bereidingstijd: 15 minuten
  • Type maaltijd: Snack
  • Dieet: Zoutarm, Caloriearm
Zelfgemaakte tortilla chips met guacamole
Foto: © Een Gezonder Leven

Heb je wel eens wraps over? Dan kan je die natuurlijk invriezen, maar je kan er ook voedzame tortilla chips van maken. Een snelle en gezonde variant met volkoren wraps en een klein beetje olie uit de oven.

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en snij vier medium wraps in 8 punten. Meng daarna met je handen (of iets anders) de tortilla punten en twee theelepels olijf- of zonnebloemolie met kruiden naar smaak (in dit voorbeeld 2 theelepels Mexicaanse kruiden zonder zout) zodat ze allemaal bedekt zijn met een beetje olie en kruiden.

Snij de wraps in 8 punten
Meng de punten met een beetje olie en kruiden, verdeel ze daarna op het bakpapier.
Erg lekker met zelfgemaakte guacamole!


Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de chips gelijkmatig, zorg ervoor dat ze niet te veel over elkaar heen liggen. Bak ze in 10 tot 15 minuten knapperig in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen. Erg lekker met zelfgemaakte guacamole!

Nu zit er in kant en klare wraps vaak al zo'n 1 gram zout per 100 gram. Wil je graag tortilla chips met nog minder zout? Maak dan snel en voordelig je eigen wraps.

https://www.eefkooktzo.nl/zelf-wraps-maken/

 

Delen via social media en e-mail
Een Gezonder Leven Cookies

Deze website gebruikt technische, functionele, affiliate en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en zorgen voor een optimale werking van de website.